Kommande filmer

Alla filmer visas torsdagar klockan 20:00 i Cinema 3s lokaler
 

 

17/1 Cinema Paradiso

 

Land: Italien, Frankrike

År:1988

Regi: Giuseppe Tornatore  

Den framgångsrika regissören Salvatore Di Vita får bud från sin hemstad att Alfredo dött, ett bud som väcker minnen. Salvatore ser framför sig biografen Paradiso, där maskinisten Alfredo härskade i ensamt majestät.

 

När Alfredo blev blind vid en brand övertog Salvatore hans sysslor och en djup vänskap rådde mellan dem. Paradiso lades ned och Salvatore lovade att aldrig återvända till hemstaden sedan han flyttat därifrån. Trots löftet återvänder Salvatore till Alfredos begravning.

 

Underbar musik, fin regi och goda rollprestationer. En film om film som gör en glad!!

 

 

31/1 The Nile Hilton Incident

 

Land: Marocco, Sverige, Danmark, Tyskl[…]

År: 2017

Regi: Tarik Saleh

The Nile Hilton Incident är inspirerad av en verklig händelse: 2008 mördades en libanesisk Idolvinnare på ett hotell i Dubai.

 

Tarik Salehs film utspelar sig i Kairo 2011, i upptakten till den arabiska våren, men filmen är förbjuden i Egypten.

 

En mörk politisk thriller som vann pris för bästa utländska film på Sundance filmfestival 2017.

 

 

 

 

14/2 Kidnappningen

 

Land: Frankrike

År:2014

Regi: Guillaume Nicloux

”I september 2011 försvann den kritikerhyllade och kontroversielle franske författaren Michel Houellebecq mystiskt mitt under en pågående turné för nya boken ”The Map and the Territory”. Rykten började sprida sig att det var al-Qaida eller kanske till och med utomjordingar som låg bakom försvinnandet...

 

I denna fiktiva dokumentärfilm med Houellebecq som spelar sig själv får vi veta hur det ”egentligen” gick till underförsvinnandet.” https://kritiker.se/film/kidnappningen-av-michel-houellebecq/

 

 

 

 

28/2 Saknaden

 

Land: Ryssland

År: 2017

Regi: Andrej Zvjagintsev

Ryska ”Saknaden” är ett svart drama om ett barn som försvinner spårlöst där ingen vill ha honom i ett skilsmässodrama.

 

“Saknaden” är en bottenfrusen film, en grym bild av ett samhälle som förändrats så snabbt att själen inte hunnit ikapp.

 

Det är makalöst vacker filmat, som en actionfilm i slowmotion. Saknaden var nominerad till bästa icke-engelska film vid Oscarsgalan 2018.

 

 

 

 

14/3 Päron och Lavendel

 

Land: Frankrike

År: 2016

Regi: Éric Besnard

”Päron och lavendel” är en historia om den nyblivna änkan Louise som försöker få fruktodlingen på gården i södra Frankrike att gå runt efter makens död. 

 

En hjärtvärmande saga i vackra landskap med blommande solrosfält och hav av lavendel. En tro på en idyllisk värld där alla behöver varandra och kan lyfta sina medmänniskor.

 

 

 

 

28/3 Utan nåd

Land:Tyskland; Frankrike

År: 2018

Regi:Fatih Akin

Katjas man och son dör av en nålbomb. Polisen undersöker fallet utifrån att hennes man varit knarkkurir – Andra indicier pekar dock åt ett helt annat håll. Neonazister ställs inför rätta, men något verkar fel.

 

Golden Globe vinnare för icke engelskspråkig film, flertalet nomineringar och vinster i Cannes. Flertalet vinster i Nordamerika och Östeuropa.

 

 

 

 

11/4 Domaren

 

Land: Storbritannien

År: 2017

Regi: Richard Eyre.

Brittiska Emma Thompson gör en lysande insats i detta drama om svåra moraliska beslut där en ung pojke, sjuk i leukemi, vägrar behandling med hänvisning till sin och föräldrarnas religiösa övertygelse.

 

Filmen är baserad på en roman av Ian McEwan.